Pet najčitanijih postova u 2018. godini

Početak godine dođe nešto kao najbolji trenutak za pisanje i objavljivanje jednog ovakvog posta. Ako smo u prošlom postu pregledali najbolje stvari koje sam gledala, čitala i slušala tokom 2018, red je da jednu objavu posvetimo i postovima koje ste najviše čitali. Prošle godine, situacija je bila prilično šarena (pogledajte rezultate ovdje), a neke stvari se nisu mnogo promijenile. U svakom slučaju, slijedi niz od pet najpopularnijih objava, a vi pišite šta je ono što je vama bilo najzanimljivije: nešto od ovoga ili nešto što nije ušlo među ove objave.

5. MJESTO: Priče za laku noć za mlade buntovnice

Processed with VSCO with c1 preset

Na petom mjestu nalazi se post posvećen prvoj knjizi Priče za laku noć za mlade buntovnice (pisala sam i o drugom dijelu (ovdje), a taj post našao se odmah iza ovoga na listi najposjećenijih). Predstavila sam u postu neke osnovne informacije o autorkama knjige, ideju na osnovu koje je knjiga nastala, izbor ličnosti koje su našle svoje mjesto u njoj, karakteristike tekstova, a sve je praćeno prilično velikim brojem slika (za ovako lijepo izdanje, to je vrlo bitna stavka, vjerujete mi).

4. MJESTO: Bullet journal – šta i kako?

1-20170131_150112

Četvrto mjesto zauzeo je post posvećen bulet dnevniku. Vjerujem da većina posjeta  i uopšte interesovanje za ovaj post dođe negdje u ovom periodu kraja i početka godine, kad nas gotovo sve uhvati manija sređivanja, planiranja, organizovanja, smišljanja. Bilo kakve teme koje se tiču pomenutih stvari meni su vrlo zanimljive i inspirativne (ja sam osoba kojoj su tabele, planovi i liste obaveza ključna stavka za bilo kakav posao, a i za život uopšte, da se ne lažemo), tako da mi je drago da se i post ovog tipa našao na listi najposjećenijih. Bonus: pisala sam o nekim izmjenama koje se tiču ovakvog vođenja planera u još jednom postu, pa o tome možete čitati i ovdje.

3. MJESTO: The Ordinary: pristupačnost i povratak osnovama

Processed with VSCO with  preset

Na sredini ove liste našao se post posvećen brendu The Ordinary. Pisala sam o nekim prvim utiscima nakon što sam isprobala pojedine stvari, ali na prvom mjestu pisala sam uopšte o ideji kojom se ova kompanija vodi i o tome kakvu je pravu malu revoluciju The Ordinary izazvao na kozmetičkom tržištu. Mala napomena: post je nastao prije one pometnje u vezi s osnivačem, koja je odjeknula u medijima, a prvenstveno na različitim društvenim mrežama (što je uslovljeno činjenicom da je korijen te pometnje ležao u ponašanju samog osnivača na društvenim mrežama). U svakom slučaju, ovaj post je bio mali eksperiment da vidim kako se snalazim na tom polju, svojevrsna proba, ali stekla sam utisak da to zaista nije primarna sfera mojih interesovanja i nešto čemu želim posvećivati mnogo prostora na blogu (ne kažem da ne želim nikada i nikako, ali za sada ništa planirano).

2. MJESTO: Sunce i cvijeće instagramske poezije: The Sun and Her Flowers, nova knjiga Rupi Kaur

Processed with VSCO with  preset

Drugo mjesto zauzeo je post o drugoj knjizi Rupi Kaur. Kako je prva njena zbirka napravila pravu malu pometnju, odjeci toga osjetili su se i kad je riječ o zainteresovanosti za ovu zbirku (istina, ipak u nešto manjoj mjeri). Ako vas zanima nešto više o pojedinim ciklusima i pjesmama iz ove zbirke, čestim temama i motivima, problemima kojima se autorka posvetila, onda bi vam ovaj post mogao biti interesantan.

1. MJESTO: Med i mlijeko instagramske poezije: Rupi Kaur i Milk and Honey

1-20170217_150110

Na prvom mjestu opet se našao post o Rupi Kaur. Ispade da je pisanje o njenim knjigama recept za posjećenost bloga, ali vjerujem da svi pamtimo kakvu je pomamu izazvala ova knjiga, što u svijetu, što kod nas. Ako vas zanima nešto više o ovoj knjizi, u ovom postu pisala sam malo o Rupi Kaur, o strukturi i naslovu same zbirke, o kritikama publike, o pojedinim pjesamama iz različitih ciklusa.

Toliko za ovo čitanje. Kad pogledam ovu listu, vidim da je opet prilično šarena. Ima tu knjiga (možda ne baš onih koje spadaju u red najboljih koje sam čitala, ali šta da se radi), ima pisanja o planiranju i organizaciji, ima spominjanja kozmetičkih brendova, a nekako mi je upravo uvid u takvu raznolikost jedan od dražih utisaka koji ostanu nakon spremanja jednog ovakvog posta. Takođe, vjerujem da je nakon ovog posta red da se malo odmaknemo od sumiranja ranijeg sadržaja i sad već prošle godine, te da se okrenemo nekim novim stvarima vrijednim preporučivanja, a takvih svakako ima. Čitamo se već naredne sedmice, a vi u komentarima slobodno pišite šta je to što vam se čini najzanimljivijim na ovom blogu i kakve postove želite u narednoj godini.

Do narednog posta!

Objavljeno od strane

Sakupljač materijala za ovu svaštaru, koju čine preporuke i osvrti na različite sitnice koje život znače (ili ga malo uljepšaju, ako ništa drugo).

2 thoughts on “Pet najčitanijih postova u 2018. godini

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s