Knjige na listi želja

Jer valja nekad pisati i o knjigama koje još nisu našle svoj put do nas…

 

Ovo može biti još jedan post koji bi mogao poslužiti kao izvor inspiracije pri biranju poklona, sebi ili nekome drugom. Naime, pomislila sam da bi možda bilo zanimljivo sastaviti neku vrstu liste knjiga koje želim, knjiga koje su mi već na nekakvom spisku budućih kupovina, što će reći spisku poklona tipa „od mene za mene“. Ako ste čitali nešto sa ovog spiska, obavezno mi pišite u komentaru utiske. Uglavnom, slijedi izbor nekih naslova koji mi stoje na listi želji na sajtu Book Depository.

THE 365 BULLET GUIDE: HOW TO ORGANIZE YOUR LIFE CREATIVELY, ONE DAY AT A TIME. MARCIA MIHOTICH. Početkom ove godine upustila sam se u avanturu zvanu bullet journal i sad sam već sigurna da je to vjerovatno najbolja stvar koju sam ikad uradila za svoju organizovanost i produktivnost (ako vas zanima početak tog puta, pogledajte post u kojem sam o tome pisala: ovdje). Ako se pitate zašto već nisam naručila ovu knjigu, onda da kažem da se malo plašim da mi neće baš toliko koristiti i da će više biti usmjerena ka onima koji žele prilično da ukrase i iscrtkaju svoj planer, a ja sam tokom ove godine shvatila da težim što jednostavnijoj formi, jer nisam baš tip koji bi više vremena da provede pišući planove nego realizujući ih. Ostavljam ovu knjigu još malo da razmislim, a ako znate kakva je zaista ili imate neki sličan prijedlog, obavezno mi javite.

Više o knjizi pogledajte ovdje.

GOOD NIGHT STORIES FOR REBEL GIRLS. ELENA FAVILLI, FRANCESCA CAVALLO. E, ovo je već knjiga koja bi uskoro trebalo da se nađe van ove liste (ako budem uspješna da je nabavim prilikom puta u Zagreb koji bi trebalo da se desi krajem ovog mjeseca). Knjiga je ilustrovana i sadrži 100 priča o izuzetnim ženama koje su svojim životom i radom na neki način pozitivno i inspirativno uticale na svijet i istoriju.

Više o knjizi pogledajte ovdje.

AT THE EXISTENTIALIST CAFE: FREEDOM, BEING AND APRICOT COCKTAILS. SARAH BAKEWELL. U opisu ove knjige stoji da je riječ o trima prijateljima koji su se našli u baru, a njihova imena su Žan Pol Sartr, Simon de Bovoar i Remon Aron. Ta situacija poslužila je kao okvir za uvođenje u priču o egzistencijalizmu i pogledima na svijet pomenutih ličnosti, ali i razmišljanjima Kamija, Hajdegera i drugih.

Više o knjizi pogledajte ovdje.

DAYS OF READING. MARCEL PROUST. Ovo je knjiga Prustovih eseja o knjigama i čitanju; o tome zašto čitamo, o uživanju koje iz tog čina proizilazi, o djelu Džona Raskina. A ko još ne voli čitanje o čitanju… 🙂

Više o knjizi pogledajte ovdje.

THE F WORD. LILY PEBBLES. Zaista uživam u praćenju nenog kanala, veoma mi sjeda to što radi i način na koji to radi, tako da je ova knjiga bila negdje logičan izbor za ovaj post. Knjiga treba da izađe 8. marta naredne godine, a zasnovana je na tekstovima o ženskim prijateljstvima. Iako mi se više svidjela prva ideja koju je Lily imala na umu kad je razmišljala o pisanju knjige (oni koji prate njen kanal znaju o kakvoj je ideji riječ), vjerujem (ili se makar nadam) da će se i ovdje naći štogod zanimljivo i inspirativno. Vidjećemo.

Više o knjizi pogledajte ovdje.

DO OPEN: HOW A SIMPLE NEWSLETTER CAN GROW YOUR BUSINESS (AND IT CAN). DAVID HIEATT. Od trenutka kada sam došla na ideju da pokrenem Zlatnoruna njuzleter (koji šaljem na kraju svakog mjeseca i na koji se možete prijaviti ovdje), postalo mi je veoma zanimljivo sve što ima veze s ovom pojavom. Vjerovatno zbog toga što nisam još uvijek potpuno zadovoljna time kako izgleda i šta se u njemu nalazi, pa i dalje tražim idealnu kombinaciju materijala i načina na koji je on predstavljen, tako da su mi svaka pomoć u vezi s tim i svaki savjet vrlo poželjni i značajni.

Višeo knjizi pogledajte ovdje.

Toliko za ovaj post. Nadam se da vam je bilo zanimljivo ovo kratko predstavljanje knjiga koje su mi trenutno na listi želja, a sve prijedloge sličnih knjiga, utiske o ovima ili neke sopstvene želje slobodno mi ostavite u komentaru, veoma bi me obradovalo da među njima nađem nešto interesantno.

Objavljeno od strane

Sakupljač materijala za ovu svaštaru, koju čine preporuke i osvrti na različite sitnice koje život znače (ili ga malo uljepšaju, ako ništa drugo).

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s