Pet za pet

Featured image

Prošli Pet za pet post bio je posvećen knjigama, filmovima, muzici i hrani, a ovaj put nešto drugačije. Slijedi spisak zanimljivih stranica koje se mogu naći na internetu i kratak opis svake od njih.

52 Places to Go in 2015 (The New York Times)

Online verziju liste koju je objavio The New York Times, a koja nosi naziv 52 Places to Go in 2015, karakteriše multimedijalnost i to je ono, pored samog izbora lokacija, što je čini izuzetno zanimljivom i privlačnom. Neke od lokacija koje su svoje mjesto našle u okviru ove liste jesu: Patagonija (izbor čitalaca), Rim, Mančester, Gruzija, Tanzanija, Burgundija, Zimbabve, Orlando (Florida), Makedonija, Bolivija, Durban (JAR). Prva tri mjesta (od trećeg ka prvom) zauzimaju: Filadelfija, Kuba i Milano.

Featured image
Patagonija (izvor: www.nytimes.com)
Featured image
Gruzija (izvor: www.nytimes.com)
Featured image
Zimbabve (izvor: www.nytimes.com)

Omgliterallydead (Instagram)

Riječ je o profilu na Instagramu gdje se mogu naći fotografije Skellie – fotografije koje prikazuju neke od njenih dnevnih aktivnosti, fotografije na kojima se može vidjeti njena hrana, obuća i odjeća  Bio bi to tipičan profil jedne djevojke da nije jedne sitnice – Skellie i nije prava djevojka, već kostur. Naime, riječ je o ideji koja je od interne šale postala jedan od najzanimljivijih (a i izuzetno praćenih i posjećenih) profila na ovoj mreži.

Featured image
Beauty secret: organic papaya face mask and vegan gluten free cucumber slices (izvor: boredpanda)
Featured image
SUSHI! (izvor: boredpanda)
Featured image
Shopped ’til I dropped #dead (izvor: boredpanda)
Featured image
Christmas dinner!! Organic gluten free vegan fit life begins tomorrow (izvor: boredpanda)

Mari Hokkanen (photographer)

Mari Hokkanen, fotografkinja iz Helsinkija, svojim fotografijama nastoji ispričati priče koje tjeraju na postavljanje pitanja. Na njenoj stranici mogu se naći podaci o izložbama na kojima je učestvovala, ali i galerije različitih serija fotografija, uz kratak opis onoga što one treba da predstavljaju.

Featured image
My Skin the Earth (2008 – 2010) – serija posvećena nestajanju života i fascinacijom da sve živo nestaje.
Featured image
Shooting Star (iz serije Set & Setting)
Featured image
Everything’s fine (2010) – iz serije portreta.

 Kultur!Kokoška (online magazin)

Kultur!Kokoška jeste online magazin o kulturi, umjetnosti, nauci, književnosti. Zaljubljenici u književnost ovdje mogu naći zanimljive tekstove o piscima i pjesnicima, kritike, prikaze i preporuke raznih djela, ali i naslove kao što su Kako znate da ste u Murakamijevom romanu, Najbolje mačke književnosti ili Prolećni specijal: jebarnici svetske književnosti.

Pored tekstova o književnosti, mogu se naći i zanimljivi tekstovi o filmovima i muzici, stripu, serijama i grafičkom dizajnu i još mnoštvo toga. Najbolje ih zaista opisuju riječi koje stoje na samom sajtu kultura za poneti, uz dašak histerije.

Impariamo l’italiano (Esercizi di grammatica italiana)

Riječ je o stranici koja može biti veoma korisna nekome ko uči (ili želi da nauči) italijanski. Tu se mogu pronaći mnoge zanimljive vježbe koje se tiču gramatike i leksike ovog jezika. Vježbe koje se tiču učenja novih riječi praćene su i ilustracijama, a većina ih je zasnovana na principu koji podrazumijeva ili biranje jednog od ponuđenih odgovora ili samostalno kucanje odgovora.

Objavljeno od strane

Sakupljač materijala za ovu svaštaru, koju čine preporuke i osvrti na različite sitnice koje život znače (ili ga malo uljepšaju, ako ništa drugo).

One thought on “Pet za pet

  1. Povratni ping: Pet za pet | Zlatnoruna

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s